Back to Question Center
0

Botnets sau Ransomware. Ce este un rău mai mare pentru computerul dvs.? - Doar întreabă Semalt

1 answers:

În zilele noastre, ransomware-ul rămâne una dintre cele mai mari amenințări la adresa securității pe internet. Recent, atacul WannaCryptor care a afectat 350.000 de computere a atras milioane de opinii de la diferiți utilizatori de internet și agenți de securitate. Aparent părea cea mai mare amenințare cu care ne confruntăm astăzi. Cu toate acestea, utilizatorii de internet de astăzi se confruntă cu un viciu mai periculos, și acestea sunt botneturi

În timp ce atacurile de răscumpărare sunt cu adevărat dureroase, ele sunt cel puțin vizibile. Botnets dezlănțui efectele lor dezastruoase într-un mod ascuns. Acest program malware poate prelua controlul asupra a milioane de computere și alte dispozitive dintr-o rețea.

Frank Abagnale, Semalt Managerul de succes al clienților, spune că FBI a estimat că aproximativ 500 de milioane de computere sunt infectate în fiecare an. O mașină infectată este expusă la o serie întreagă de alte amenințări de securitate. De exemplu, acesta poate fi criptat prin ransomware și poate deveni un instrument adecvat pentru distribuirea de malware de alt tip. Criminalii cibernetici pot instrui cu ușurință botnetul să distribuie spam-ul, iar rata de succes ar fi aproape 100%. Toate acestea s-ar întâmpla în timp ce proprietarii de computere nu știu ce se întâmplă. Unii experți au susținut că botneturile au potențialul de a paraliza internetul.

De ce botnet-urile ar trebui să vă îngrijoreze mai mult decât răscumpărarea

Există multe motive pentru care botneturile reprezintă o amenințare mai mare decât răscumpărarea. De asemenea, fiind invizibil, efectele botneturilor sunt foarte răspândite. Aceștia pot folosi un computer infectat pentru a trimite spamuri și alte ransomware către alte computere sau pentru a efectua atacuri de negare a serviciului (DOS). Ele ar putea fi, de asemenea, folosite pentru a înșela rețele. Toată lumea ar trebui să fie preocupată de această amenințare, având în vedere că 50 - 70% din traficul de e-mail este, de obicei, spamat. Printre toate e-mailurile cu atașamente rău-intenționate, 85% sunt legate de răscumpărare..

Proprietarul unui calculator infectat se confruntă cu diferite aspecte ale riscurilor de securitate. Criminalii pot recolta toate informațiile din e-mailurile și conturile media sociale. Unii vând aceste informații, în timp ce alții o folosesc în scopuri dăunătoare cum ar fi furtul din conturile bancare ale victimei.

Schema de luare a banilor de la Botnet sa schimbat

Anterior, operatorii de botnet depindea în principal de distribuția de spam pentru a face bani. Bombeturile mari precum Marina ar putea trimite peste 90 de miliarde de spam-uri pe zi. Dar autoritatile si operatorii de securitate s-ar afla in curand cu botneturi mari si eventual sa-i desfiinteze majoritatea.

Inovarea în lumea criminalității informatice a generat modele botnet mai rezistente. Ei folosesc acum modelul P2P (Peer-to-Peer). Potrivit arhitecturii modelelor P2P, robotul funcționează atât ca server cât și ca client. Ei pot trimite și primi comenzi și acest lucru ajută la evitarea eșecurilor.

Alte tipuri de roboți, cu excepția computerelor, sunt de asemenea din ce în ce mai folosite. Acestea sunt servere și dispozitive din categoria Internet de obiecte (IOT).

Criminalii profită de puterea relativ mai mare a serverelor web și de internetul mai rapid pentru a redirecționa traficul și a distribui spam-ul. Dispozitivele din cadrul IoT sunt, în general, securizate în mod inadecvat, ceea ce le face ușor pradă pentru botneturi. O serie de sarcini pot fi efectuate folosind aceste "lucruri", inclusiv atacurile DDOS. Având în vedere creșterea incredibilă a IoT, creșterea activității bot în dispozitivele IoT este foarte periculoasă. Se preconizează că până în 2020 numărul de dispozitive din categoria IoT va ajunge la 20,8 milioane.

Există posibilitatea ca mai multe computere, servere și "lucruri" să fie înrobite de botneturi, în cazul în care consumatorii și organizațiile nu vor fi actualizați cu privire la instrumentele și mecanismele de apărare adecvate. Pentru a evita căderea victimelor botnet-urilor, instruirea în domeniul securității este cheia. Când oamenii sunt conștienți de amenințare, punerea în aplicare a instrumentelor și soluțiilor de securitate a obiectivelor și a rețelelor va aduce mai mult succes. Furnizorii de soluții de securitate Internet oferă acum protecție botnet care ajută la detectarea comunicațiilor suspecte de operatori de tip bot.

November 29, 2017
Botnets sau Ransomware. Ce este un rău mai mare pentru computerul dvs.? & Ndash; Doar întreabă Semalt
Reply