Back to Question Center
0

Semalt dezvăluie un ghid pentru a elimina traficul fals de pe site-ul dvs.

1 answers:

Spamul de trimitere este produsul produselor spambots care trimit direct trafic direct către Google Analytics, care apare în rapoartele de trafic generate. Luați măsuri pentru a șterge spam-ul de recomandări dacă le găsiți în rapoartele GA pentru a obține statistici exacte pentru site.

Artem Abgarian, Managerul de Succes al Clienților Senior Services Semalt , împărtășește aici câteva aspecte practice în acest sens.

Ce este un Bot?

Boții sunt programe dezvoltate pentru a executa sarcini repetat rapid și cu precizie. Bots au fost inițial destinate indexării paginilor de pe internet prin motoarele de căutare . Persoanele cu intenții rău intenționate au adoptat folosirea de roboți de-a lungul anilor pentru ai ajuta să creeze fraude prin clicuri, să transfere conținutul unui site, să distribuie programe malware, să acumuleze adrese de e-mail și să supraevalueze traficul pe site.

Boți sigură și rău intenționată

Un exemplu de bot bun este Googlebot care accesează cu crawlere și indexează paginile pentru utilizatori. Boot-urile de căutare nu rulează JavaScript (majoritatea dintre ele). Cu toate acestea, cei care o folosesc se găsesc pe rapoartele GA care ar putea afecta reprezentarea metrică. Dacă acestea nu rulează JavaScript, atunci nu există niciun impact asupra rapoartelor, dar apar în jurnalele de server în ciuda. Cu toate acestea, acestea pot afecta viteza de încărcare deoarece utilizează resursele serverului. Bots-urile sigure aderă la directivele conținute în robots.txt. Pe de altă parte, boții rău-intenționați implementează diverse strategii pentru a suprascrie aceste linii directoare .

Băi spam

Obiectivul lor principal este de a vizita cât mai multe site-uri web posibil și de a trimite mesaje spam cu anteturi de referință pentru a evita detectarea. Antetul fals de referințe încorporează o legătură de redirecționare către site-ul pe care doresc să îl promoveze..Solicitările HTTP de la un astfel de bot apar în jurnalele de server și sunt indexate de Google. Acționează ca un backlink către site când apare în jurnalul serverului. Google a făcut modificări algoritmilor să nu indexeze datele din jurnalele serverului, împiedicând astfel eforturile dezvoltatorilor spambot. Șabloane de spam din JavaScript rulează prin filtrul GA, motiv pentru care reflectă rapoartele.

Botnet

Botnetele cuprind mai multe computere infectate pentru a forma o rețea controlată de spammer. Utilizează IP-uri diferite pentru a ataca un singur site web. Cu cât botnetul este mai mare, cu atât este mai mare rata de succes a infiltrării. Traficul de pe un botnet apare ca trafic direct, deoarece vine de la alt computer, ceea ce face mai greu de detectat. Blocarea unuia nu ar avea un impact prea mare pe măsură ce altul își va lua locul.

Bots rău intenționate

Scopul lor principal este de a recruta un calculator care face parte dintr-un botnet prin infectarea cu malware. Computerul este apoi utilizat pentru a distribui același program malware altor computere. Blocarea unui botnet poate inhiba traficul de la vizitatori reali. Redirecționările suspecte din raportul privind traficul de recomandări conduc în mare parte la aceste site-uri care infectează malware-ul. Evitați să faceți clic pe astfel de linkuri dacă nu există un software eficient anti-malware instalat sau un calculator separat.

Smart Spam Bots

Aceste site-uri trimit trafic către Google Analytics, utilizând codul de urmărire împreună cu codul site-ului. Acestea includ, de asemenea, unii referitori falsi în raportul de trafic, care pot deveni nesuferiți. Activitățile lor nu apar niciodată în jurnalele de server și nu există nici o modalitate de blocare a acestora, deoarece acestea trimit date direct la instrumentul de analiză. Persoanele care nu utilizează Managerii de etichete Google au codul de urmărire GA pe site-ul lor, care acționează ca un identificator al proprietății web. Managerul de etichete Google este un instrument eficient pentru a șterge spam-ul referrer în acest caz. Spamboturile atacă în cea mai mare parte site-urile cu vulnerabilități din codul sursă sau cele cu măsuri de securitate limitate.

Detectarea surselor spam

Navigați la rapoartele de trafic Google și utilizați rata de respingere ca element de sortare, în ordine descrescătoare. Cei care au rate de respingere de 100% sau 0% ar trebui să fie suspectați de spam. Alternativ, există o listă exhaustivă de spammeri deja stabiliți cu care puteți compara, fără a fi nevoie să faceți o analiză manuală. Următorul pas este să le blocați.

Asigurați-vă că creați o notație pe graficul raportului explicând unde a avut loc o explozie de trafic în acel moment..

1. Utilizați motorul de rescriere pentru fișierul .htaccess și utilizați funcțiile Spambot pentru a șterge spam-ul referral modificând-l. Dacă sunteți sigur despre adresa IP utilizată de spambot, includeți-o în cod și refuzați accesul. Capacitatea poate fi utilizată pentru a bloca intervalele de adresă IP. Faceți acest lucru numai dacă sunteți sigur că spambotul utilizează mai multe adrese IP pentru a efectua o singură acțiune. De asemenea, împiedica utilizatorii cunoscuți să utilizeze spamboturi .

2. Bot Filtering Feature: bifați caseta care solicită excluderea boților și păianjenilor cunoscuți.

3. Monitorizați jurnalele de server: spargeți boții departe vizitând site-ul în mod regulat. Utilizați un paravan de protecție pentru a proteja computerul de spațiul virtual prin filtrarea surselor web din spambot.

4. Administratorul sistemului ar trebui să fie în măsură să ofere asistență profesională .

5. Codul ItSAlive ajută la păstrarea măsurătorilor de la Google și Yandex de la interferențe prin spambot.

6. Google Chrome este capabil de a detecta malware și este potrivit pentru navigare dacă nu există nici un firewall.

7. Alertele utilizatorilor sunt notificări personalizate de la Google care anunță momentul în care există o creștere neașteptată a traficului.

8. Filtre Google Analytics. Creați filtre noi în secțiunea de vizualizare din fila Administrator din GA .

November 29, 2017
Semalt dezvăluie un ghid pentru a elimina traficul fals de pe site-ul dvs.
Reply