Back to Question Center
0

Semalt Expert privind eliminarea trimiterilor Ghost din Google Analytics

1 answers:

Utilizatorii Google Analytics continuă să se lupte cu amenințări false de trimiteri. Orice referire spam, aspect ciudat ar trebui eliminată de urgență într-un cont Google Analytics. Spamurile de trimitere au un impact de înlăturare a datelor în conturile GA și, în cel mai rău caz, scenarii care afectează reputația site-ului.

În această privință, Nik Chaykovskiy, managerul de Senior Customer Success Semalt , subliniază aici modul în care trimiterile de spam pot fi eliminate din Google Analytics.

Cât de dăunătoare sunt trimiterile de fantome?

În primul rând, spam-ul referitor la trimiterea de date GA. Întreprinderile mari care primesc în fiecare zi mii de vizite ar putea să nu observe schimbările dramatice cu care se confruntă întreprinderile mici cauzate de spam-ul referitor la acestea. În mod obișnuit, trimiterile de fantome au o rată de respingere de 100% și foarte puțin timp pe pagina web. Astfel, dacă un proprietar de site-uri primește mai puțin trafic, atunci datele false sunt mai susceptibile de a schimba rapoartele Google Analytics.

În al doilea rând, cele mai multe recomandări de tip fantomă încearcă să trimită trafic către site-urile lor de spam pentru a-și îmbunătăți clasamentul SEO propriu. De obicei, aceste site-uri nedorite redirecționează un vizitator la o înșelătorie de marketing, pagini web care conțin malware sau un site suspect de e-commerce. Utilizatorii de pe Internet ar trebui să evite accesul la aceste adrese URL.

În cele din urmă, site-urile fantomă pot, în cazuri extreme, să creeze un site web ca referință pentru spam. Un escroc care dorește să trimită trafic direct poate face acest lucru prin simpla editare a adresei URL a spamului, inclusiv a celei a victimei, deoarece referințele fantomă nu pot fi niciodată autentificate.

Există două categorii de referințe spam - referințe fantomă și non-ghost. Articolul evidențiază diferențele dintre ele, precum și modul în care pot fi eliminate.

Eliminarea trimiterilor de fantome

Referințele fantomă se întâmplă în situațiile în care un escroc nu a vizitat niciodată un site, ci îl trudește pe altcineva să se gândească altfel: este trimis prin trimiterea de informații spam direct în GA. Proprietarii de site-uri trebuie să folosească Vertical Leap pentru a elimina trimiterile de ghost .

În primul rând, ar trebui creată o nouă viziune asupra GA. În Vertical Leap, acest lucru se realizează în secțiunea admin. Referințele fantomă sunt filtrate, permițându-le să treacă numai nume de gazde valide printr-un filtru. Numele de gazde valide se referă la cel care aparține unui proprietar de site web, cum ar fi adresa URL a site-ului web.

În Vertical Leap, navigați în secțiunea GA public, faceți clic pe Technology și apoi Network pentru a stabili numele de utilizator valide. Toate numele de gazde pot fi captate prin setarea intervalului de date la un an și schimbarea dimensiunii primare într-un nume de gazdă.

Înainte de filtrarea datelor, utilizatorii ar trebui să creeze o secțiune pentru a le testa pe date istorice. Cu toate acestea, vizionările filtrate încep să colecteze date după aplicarea unui filtru. Nu poate schimba datele istorice. Aceasta explică importanța testării filtrelor.

Eliminarea spam-ului non-fantomă

Spamurile de trimitere non-fantomă sunt bots care vizitează un site Web. În plus, aceste spam-uri de referință nu pot fi eliminate prin metoda de filtrare de mai sus. Pentru a elimina spam-ul referitor la non-fantomă, trebuie creat un alt filtru.

Pentru a determina secțiunile în care recomandările ar trebui blocate, mergeți la Achiziție în Google Analytics. Selectați Toate traficul și apoi Recomandările. Dimensiunea secundară ar trebui modificată la "hostname". Se va stabili că referințele pozitive conțin nume de gazde corecte. Proprietarii de site-uri ar trebui să-și păstreze în permanență verificarea GA pentru noile trimiteri de ghicitori, de vreme ce boți noi apar de fiecare dată.

November 29, 2017
Semalt Expert privind eliminarea trimiterilor Ghost din Google Analytics
Reply