Back to Question Center
0

Semalt: ultimele tehnologii salvează milioane de vieți

1 answers:
Ross Barber, Semalt Managerul de Succes al Clienților, va împărtăși o poveste minunată despre modul în care UNICEF a ajutat tinerii să utilizeze platforma SMS de ultimă generație numită U-Report.

Oamenii consideră că UNICEF este responsabil pentru nevoile copiilor, deoarece această organizație a salvat nenumărați tineri. În mod specific, ea continuă să se dovedească în răspunsul rapid la uraganul Irma. Împreună cu U-Report, o platformă SMS cu optimizare a imaginii, ei au furnizat informații și instrucțiuni de siguranță în mod eficient victimelor posibile. Deși este doar o poveste simplă și este foarte minunat.

Cererea de acțiune imediată

În cursul zilei de 2 septembrie, birourile UNICEF din America Latină și Caraibe au ținut legătura cu experții din Centrul Global pentru Inovare al UNICEF. Motivul pentru aceasta a fost lansarea U-Reportului în Caraibe și promovarea acestuia prin intermediul Facebook, ca reacție la actualizarea traiectoriei lui Hurricane Irma.

O metodă convenabilă de comunicare

Noua platformă de comunicare, numită U-Report, folosește o tehnologie SMS sau text care vine cu optimizarea imaginii, pentru colectarea și difuzarea convenabilă a informațiilor esențiale și de salvare pentru tineri. În plus, cererea are rolul de a-și exprima necazurile și cererea de ajutor. Astfel, raportul U reprezintă cu adevărat o inovație revoluționară pentru bunăstarea poporului..

În trecut, U-Report a fost folosit pentru a împiedica răspândirea virusului letal Ebola în Liberia în 2014. Cu această aplicație, UNICEF și instituțiile aliate pot trimite sondaje pentru a identifica problemele pe care oamenii le întâmpină și le împărtășesc disponibile informații și instrucțiuni de salvare

Sursa unică de informații

Printre cei 10,5 milioane de copii care trăiesc în țările care urmează să se confrunte cu uraganul Irma, aproximativ jumătate dintre ei au declarat că U-Report a fost singura sursă de informații și sfaturi de siguranță disponibile. În timp ce furtuna trece, UNICEF continuă să utilizeze platforma pentru a aduna informații despre locațiile tinerilor care au nevoie de ajutor. Ulterior, UNICEF poate începe să utilizeze răspunsuri satisfăcute nevoilor celor afectați .

Consumabile de la Copenhaga

Ca răspuns la cei nevoiași, divizia UNICEF pentru aprovizionare situată la Copenhaga începe să acționeze. Cu cel mai mare depozit din lume, ei sunt capabili să ofere asistență umanitară victimelor. Acum, au început să aprovizioneze și să se încarce în avioane.

Speranța nu va muri niciodată

Prin intermediul platformei lor SMS, U-Report, UNICEF a reușit să răspundă repede dezastrului, acordând în același timp tinereții un mijloc de comunicare și o sursă de informare. Datorită raportului U-Report, prin tehnologia de textare și optimizarea imaginii, instrucțiunile de siguranță s-au răspândit rapid printre cei zece și jumătate de milion de tineri care erau pe cale să se confrunte cu uraganul, salvând nenumărate vieți. În prezent, UNICEF trimite victimele alimentare și alte bunuri de ajutor. În ansamblu, speranța nu va dispărea atâta timp cât oamenii rămân proactivi în a ajuta pe alții .

November 29, 2017
Semalt: ultimele tehnologii salvează milioane de vieți
Reply